Rifwachter Aquaria

Aquarium onderhoud

Heeft uw aquarium onderhoud nodig, maar heeft u daar zelf niet genoeg tijd voor? Dan moet u bij Rifwachter Aquaria zijn. Wij zijn dé aquariumspecialist. Onze specialisten leveren aquarium maatwerk en kunnen u helpen met het decoreren van uw aquarium, maar staan ook klaar om uw aquarium te komen onderhouden. Neem direct contact op en ontdek wat er mogelijk is.

Aquatlantis Meubel Sublime Horizon 200cm 40mm zwart

Onderhoudsschema’s

Als u een aquarium aanschaft, moet u weten dat uw aquarium eens in de zoveel tijd moet worden onderhouden. Er leven immers dieren in uw aquarium die veilig moeten kunnen leven. Zo krijgt een aquarium bijvoorbeeld te maken met algen. Deze kunnen worden bestreden met behulp van periodiek onderhoud. Aquarium onderhoud kan veel tijd in beslag nemen, zeker als u een groot, rijk gedecoreerd aquarium in uw huiskamer heeft staan. We snappen als geen ander dat u niet voldoende tijd of energie heeft om uw aquarium op de juiste manier te onderhouden. Daarom nemen we dit graag van u over.

Aquariumtechniek

Als het gaat om aquarium onderhoud, is aquariumtechniek onmisbaar. Dit helpt onder meer om te voorkomen dat vuil en algen zich snel ophopen in uw aquarium. Een mooi gedecoreerd aquarium verdient dus een hoogwaardige binnenfilter. Een goede filter kan er al voor zorgen dat uw aquarium minder vaak hoeft te worden schoongemaakt. Het onderhouden van een aquarium betreft niet alleen het bestrijden van algen en vuil. Het is ook belangrijk dat er voldoende zuurstof aanwezig is in het water. Dit bereik je in eerste instantie door voldoende planten te plaatsen en deze goed te onderhouden, maar ook is het zinvol om een luchtpomp aan te schaffen.

Algenbestrijding​

Voor wie zelf zijn of haar aquarium wil onderhouden, bieden we handige producten aan. Aquarium onderhoud bestaat voor een groot deel uit het bestrijden van algen. In onze winkel vindt u alles wat u daarvoor nodig heeft. Zo kunnen we u bijvoorbeeld helpen aan een drijvende algenmagneet. Dit maakt het een stuk makkelijker om de ruiten te ontdoen van algen. Dankzij de magneet hoeven uw handen namelijk niet nat te worden en kunt u het glasoppervlak vanaf de buitenkant schoonmaken. Als u liever met een simpele algenborstel aan de slag wilt gaan, zit u bij ons ook goed.

Waterparameters

We kunnen het aquarium onderhoud geheel van u overnemen wanneer u kiest voor een onderhoudscontract. Het is ook voor te stellen dat u graag zelf op de hoogte bent van hoe het er met uw aquarium voor staat. In dat geval is het ideaal om een van onze testkits te gebruiken. Een testkit geeft u inzicht in de waterparameters. Denk hierbij aan het meten van het nitraat, het nitriet, de pH-waarde, de carbonaathardheid en de totale hardheid. Wanneer u minder bekend bent met dit soort zaken, weet dan dat u een beroep kunt doen op onze expertise.

Neem contact op voor aquarium onderhoud

Wilt u zeker weten dat uw aquarium op de juiste manier wordt onderhouden, zonder dat dit u veel tijd kost? Dan bent u bij Rifwachter Aquaria aan het goede adres, want wij bieden u graag een onderhoudscontract aan. We zullen u dan geheel ontzorgen op het gebied van aquarium onderhoud. Naast het onderhoud kunnen we ook de aquascaping van u overnemen. Maak vooral gebruik van onze service en neem vandaag nog contact met ons op. U wordt dan vriendelijk te woord gestaan en uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden.